dinsdag, mei 09, 2006

Buien of bust?

De vertrekdatum nadert met rasse schreden. Over 48 uren vliegt een groot deel van het team ergens boven de Atlantische Oceaan!
Waarschijnlijk zal het met tegenwind en turbulentie wel meevallen, alhoewel de kans daarop bij aankomst in Chicago en New York wel toeneemt. Hopelijk levert dat geen vertragingen op!
Als alles naar wens verloopt, zullen we donderdagavond tussen 19 en 20 uur (LT ofterwijl CDT, diep in de nacht Nederlandse tijd) elkaar ontmoeten op het vliegveld van Dallas/Fort Worth. Daar zal de huurbus ook gehaald worden en daarna zullen we waarschijnlijk nog een stukje rijden naar het door ons gereserveerde motel. Waar precies is nog niet duidelijk.

De modeloutput van vandaag is niet bijster hoopgevend. Donderdag heeft een actief koufront een groot deel van de onstabiliteit boven de Plains verdreven. Vrijdag en in het weekeinde trekt dit front echter als warmtefront over het westen van de Plains weer naar het noorden. Dat is gunstig, want dan keert de vochtig warme lucht weer deels terug! Ook moet de kans op onweersbuien weer wat groter worden, al lijkt het met de dynamiek nog tegen te vallen. Het is allemaal erg onzeker, maar tijdens de periode vrijdag t/m dinsdag zijn er zeker wel een paar kansen.
De lange termijn weerkaarten zien er momenteel hopeloos uit. Bruin bakken onder een blauwe lucht boven de Plains of toch maar een andere regio bezoeken? Net als de afgelopen week gebeurde, kunnen deze kaarten echter zomaar minder negatief uitvallen. Daar hopen we dan maar op! :)