zondag, mei 07, 2006

A change for the better!

Zo zie je maar dat al te ver vooruit kijken mbv weerkaarten niet altijd zinvol is. De huidige evolutie laat namelijk een geheel ander beeld zien! Als we aanstaande donderdag landen bestaat er nog altijd een kans op frontaal onweer rondom DFW, het SPC verwacht een kans op "severe weather" in zuidelijk TX die dag. Het lijkt echter voor ons allemaal wel mee te vallen en bovendien moet het weer ook niet al te slecht worden ivm de kans op delays of zelfs het moeten uitwijken naar een ander vliegveld. Die kans lijkt vooralsnog niet groot.
We moeten de komende dagen ook beslissen waar we de eerste nacht door gaan brengen. Op basis van de huidige weerkaarten en het feit dat we een vermoeiende reisdag hebben meegemaakt, lijkt een overnachting nabij DFW de beste optie.

Tegen en vooral in het weekeinde lijkt de kans op onweer op de zuidelijke Plains ineens siginificant veel beter geworden. De grondstroming wordt al heel snel zuidelijk met aanvoer van warme en vochtige licht. Op grotere hoogte staat een redelijke jet uit het WNW. De onstabiliteit neemt dus al snel weer toe en voor zaterdag t/m maandag worden nu goede buienkansen berekend. Daarna zou een rug van hoge druk de atmosfeer kunnen gaan stabiliseren, maar dat is nog ver weg. Hopelijk blijven de vooruitzichten voor komend weekeinde zoals ze nu zijn!

2 Comments:

At 07 mei, 2006 15:52, Blogger egom said...

:):)

 
At 07 mei, 2006 16:54, Blogger Ben Lankamp said...

Gooi de chasefoto's niet weg voordat ze geschoten zijn, hè ;). Ook voor mijn deel van de vakantie ziet het bovenluchtpatroon er vrij goed uit, in ieder geval lijkt de stroming niet op slot te gaan.

 

Een reactie posten

<< Home