woensdag, mei 10, 2006

De grote reis gaat beginnen!

Op 11 mei zullen Dan, Oscar, Harald en Bernard elkaar ontmoeten op het vliegveld van Dallas/Fort Worth in Texas. Het is dan al in de nacht Nederlandse tijd, maar onze dag zit er nog niet op. Na het ophalen van de gereserveerde huurbus, zullen we namelijk nog een eindje moeten rijden. De eerste nacht wordt doorgebracht in een motel in Sweetwater, TX.

De kans op buien is de eerste dagen niet overdreven groot, maar ook niet nul. Meest waarschijnlijk zullen we ons geluk op vrijdag en zaterdag zoeken bij de zogenaamde dryline in het westen van Texas. De dryline is de scheidslijn tussen warme en vooral droge "woestijnlucht" met warme en vooral vochtige subtropische lucht. Op deze dryline ontstaan onder de juiste condities soms hele lokale buien die zwaar weer kunnen produceren. Deze eventuele bui wordt dan wel omringd door blauwe lucht wat het een ideaal fotografie-onderwerp maakt!

In de loop van het weekeinde neemt de kans op frontaal onweer toe en is er kans op een MCS, een grootschalig onweerscluster. Bij dergelijke fenomenen zijn vooral de bliksems interessant. Ook vlak na het weekeinde zijn enkele onweerssituaties mogelijk.

Daarover later meer, eerst een lange reisdag voor de boeg.
Tot in Texas!

4 Comments:

At 10 mei, 2006 23:07, Anonymous The FransOmatic said...

Als 'weerverslaafde' zijn we natuurlijk reuze benieuwd. Mijn wens is een dergelijke reis ook eens te gaan maken, maar die staat op een heeeel lang lijstje met wensen....
Wij wachten met spanning de updates hier af.
Succes en have fun mijne heren.

 
At 10 mei, 2006 23:09, Anonymous AndrĂ© said...

Een prettige vlucht gewenst. Ik ga jullie weblog volgen!
Heel veel plezier daar. :)

 
At 11 mei, 2006 13:49, Anonymous Menno van der Haven said...

Leuk dat er weer een aantal nederlanders op de Great Plains gaan chasen.
Ook al zien de prognoses er op dit moment nog niet geweldig uit, er zal best het een en ander gaan gebeuren. De derde decade van mei stelde zelden teleur is mijn ervaring.
'k Zal hier regelmatig een kijkje nemen. Veel plezier en fotogenieke buien toegewenst!

 
At 12 mei, 2006 06:20, Anonymous Anoniem said...

Bernard en consorten,

Zijn jullie ergens bereikbaar via email of phone? Laat even weten op het bekende herman@ adres.

Herman Harperink en consorten.

 

Een reactie posten

<< Home