zaterdag, mei 20, 2006

15 mei: van Sonora, Texas naar Socorro, New Mexico

We zijn uit Sonora vertrokken naar het westen, op naar de Rocky Mountains. Met de voorspelde dagen aanhoudende droogte in de Great Plains voelden we wel voor mooie bergbuitjes, zoals je die eigenlijk in de staten New Mexico en Arizona in augustus tijdens de moesson kunt verwachten!
Een lange rit was het. Dan, die links rijden en rechts sturen gewend was, had moeite de brede auto tussen de strepen te houden, dus we werden weer goed wakker van tijd tot tijd :-) We zagen enkele grote dust devils in de verte en kwamen in de namiddag door El Paso, een grote stad in Texas aan de grens met Nieuw- en 'oud' Mexico. Je zou er niet willen wonen. Een onhoudbaar klimaat en delen van de stad kunnen bijna als sloppenwijken doorgaan.

Met Oscar achter het stuur New Mexico in richting Socorro, waar Harald woont. We hadden al gezien op de radarbeelden dat de buien samengeclusterd waren tot een meterologische soep, en daar reden we nu in. We stopten een keer om de neerslagstrepen te fotograferen.

Vlak voor Socorro werden we verwelkomd door een onverwacht dichtbije blikseminslag met dubbele 'sonic boom' donder. Harald liet ons zijn favoriete fotografiestek zien dicht bij zijn huis, maar dit is een modderig stuk land en onze van werd beloond met een off-road experience. Het was alsof we in een speedboot zaten. We kwamen nog bijna vast te zitten.

Ondertussen werd het een mooie zonsondergang met de wegtrekkende bui in het zuidoosten en we fotografeerden wat af. Daarna betrokken we Harald's huis en maakten we de auto weer schoon. Harald verdelgde wat kakkerlakken en een black widow.