zaterdag, mei 20, 2006

18 mei: van Flagstaff via de Grand Canyon naar Page

's Morgens in Flagstaff moesten wij wat inkopen doen, en toen we de supermarkt uitkwamen werden we begroet door een onweersbui, die net zijn neerslag op de parkeerplaats gedumpt had. De bui rommelde nog wat na, maar wij hadden er nauwelijks interesse in; we gingen ons dagelijks mobiele-internet ritueel weer uitvoeren.

Voor vandaag hadden we een trip naar de Grand Canyon geplanned. We reden van Flagstaff naar het noorden, om de Grand Canyon via de oostelijke kant te benaderen. De Little Colorado River Gorge kwamen wij eerst tegen, en we stopten daar om wat te fotograferen.

De rest van de middag spendeerden we aan de south rim van de Grand Canyon. De Grand Canyon is zo machtig groot dat de schaal ervan moeilijk te bevatten is door er gewoon naar te kijken van de rand; zeker op foto's.
Na de zonsondergang, die niet uitzonderlijk fraai was, besloten we te vertrekken en richting Page (AZ) te rijden. Page ligt ten noord-noordoosten van de Grand Canyon en was een uur of twee a drie rijden. Het was toen donker, de meesten in de bus gingen slapen (op de bestuurder na gelukkig).

Ongeveer een half uur voor Page moest ondergetekende even wildplassen en we stopten. Deze weinig opzienbarende gebeurtenis veroorzaakte later wel wat hoofdbrekens, want later in het hotel bleek dat de mobiele telefoon van Harald nergens meer te vinden was. Het was toen 1 uur 's morgens, en Oscar en Harald waren nog aan het mobiel internetten ergens op een parkeerplaats in Page. Harald was ervan overtuigd dat de telefoon uit de auto was gevallen tijdens de plaspauze, want hij had iets horen vallen. Maar waar?! "Ergens" 20 mijl zuid van Page, plusminus 10 mijl. Het vooruitzicht van de foon weer gaan zoeken, zeker 's nachts, was zeer ontmoedigend. Bernard en Dan moesten van hun bed gelicht worden om mee te helpen nadenken hoever terug de plasbeurt was geweest; Bernard meende zeker wel 25 mijl. De GPS met routesoftware, die altijd aan staat, leek de plaspauze niet geregistreerd te hebben.

Aldus vertrokken Oscar en Harald rond 1:30 vanuit Page om de weg weer terug te rijden. De weinige herinneringen die we hadden aan de stop hielpen een beetje, maar niet voldoende om de plaats te localiseren. Uiteindelijk bleek dat de GPS met routesoftware toch de stop had geregistreerd, op een locatie die we te ver weg hadden geacht. We konden dus toen we dat ontdekt hadden naar die exacte plaats terugrijden en vond Harald na een minuut zoeken in de berm zijn mobieltje in het gras langs de weg, ongeveer twee meter van de plaats waar we gestopt waren. Zonder GPS hadden we hem nooit teruggevonden, want we waren al langzaam met zaklamp schijnend langs die plaats gereden. Deze geslaagde zoekactie was een mirakel eerste klas!

4 Comments:

At 21 mei, 2006 00:24, Blogger Yulamarga said...

Leuk jullie ervaringen van de laatste dagen te zien en de prachtige foto's erbij!
EN>>de techniek staat voor niks..lang leven GPS..want wie kan er nou nog zonder zijn mobieltje? maar het blijft een mirakel :)
Hier in "beem" alles ok. Groetjes van Hans en Marga

 
At 21 mei, 2006 13:52, Blogger Hanneke said...

Wow, wat een updates ineens... geweldige foto's!!

Hopelijk hebben jullie binnenkort wat meer geluk met onweersbuien :) maar het ziet er niet uit alsof jullie je vervelen ;)

Leuk verhaal over de mobiel, dat is inderdaad wel een wonder dat ie zo weer terug gevonden kon worden :D

Hier is het echt Engels/Nederlands weer: zon/regen/zon/regen en warm/koud/warm/koud dus je weet nooit wat je aan moet trekken haha.

Veel plezier daar!!
Groetjes,
Hanneke

 
At 21 mei, 2006 20:44, Blogger Weerprofeet said...

lucky bastards

 
At 31 januari, 2009 19:00, Anonymous Anoniem said...

jullie hebben wel geluk!
maar ik dacht dat het over bliksem alleen ging!

gr. ....

 

Een reactie posten

<< Home