zondag, mei 21, 2006

19 mei: van Page via Horseshoe Bend en Monument Valley (Az/UT) naar Cortez (CO)

Aangezien de verwachting voor buien vandaag ook te wensen overliet, besloten we richting Colorado te rijden via Monument Valley in Utah.

We ontdekten dat we in Page niet echt op die route zaten dus moesten we zeker wel 40 mijl terugrijden naar het zuiden om een weg naar het noordoosten te nemen die door Monument Valley loopt. Dat dachten we althans. Ongeveer 5 mijl buiten Page ontdekte Harald op de routesoftware Hwy 98 die een shortcut was naar de weg naar het noordoosten. We waren al langs die afslag gereden dus keerden we om.

Bernard, die achter het stuur zat, zette de auto bij een uitham aan de kant om te keren, maar we zagen bij die uitham een parkeerplaats en een bord "scenic view" - Horseshoe Bend. Die naam kwam ons wel bekend voor. We besloten uit te stappen en een kijkje te nemen.

Vanaf de parkeerplaats was het een redelijk lange wandeling, van ongeveer 400 meter over een zandpad dat over een heuvel liep. Maar we werden beloond met een werkelijk prachtig uitzicht! Het was een diepe canyon waarin een rivier liep, diep beneden. Je kon gewoon tot de rand doorlopen (en eventueel verder); er stond geen hek. Het was een afgrond van honderden meters diep.
We fotografeerden flink wat, en zijn toen weer naar de auto gegaan. We namen de afslag naar weg nr. 98, en reden naar het noordoosten.


In de namiddag kwamen we door Monument Valley in Utah, en we stopten daar ook om de rotsen te fotograferen.Er waren toen ook wat kleine buitjes die er meer als cirrus spissatus uitzagen; weinig structuur met mammatus en virga eronder, maar geen duidelijke wolkbasis. Veel van de regen verdampte voordat het de grond bereikte, en een van de buien veroorzaakte een microburst die in de verte stof en zand deed opwaaien.
Niet lang nadat we Monument Valley uitgereden waren ging de zon onder. We stapten uit om deze te fotograferen, hoewel de zonsondergang niet spectaculair mooi was.

We zijn in het donker verder gereden naar Cortez, en hebben overnacht in de Tomahawk Inn.

1 Comments:

At 22 mei, 2006 13:14, Blogger Hanneke said...

Hey Oscar, ik hoop dat je ook een foto zonder je sandalen erop hebt gemaakt :D haha... maar het geeft wel een idee van de schaal, enorm!!
Mooie foto's van Monument Valley ook!! En leuk dat er deze keer wel water was in de rivier bij de Great Sand Dunes, hebben jullie de kolibri's nog gezien daar??

Groetjes,
Hanneke

 

Een reactie posten

<< Home