dinsdag, juni 06, 2006

4 juni: de zoveelste bust, in Kansas/Oklahoma

We gaan maar niet teveel woorden vuil maken aan vandaag, want we hadden geen succes met buien. Bernard reed. We zouden aanvankelijk van Goodland naar het zuidoosten rijden, om zo de verwachte convectie te onderscheppen. We zouden ook niet ver hoeven rijden om convectie te gaan zien.

Helaas mocht het niet baten, we zagen niets. SPC wist het ook niet meer; bij elke update van hun risk-areas werd deze verplaatst van oost, naar west, en weer naar midden oost Oklahoma en Kansas.

We bezochten de Alabaster Caverns in noordwest Oklahoma, maar we waren laat en de grot zelf was al dicht. We gingen wandelen over de paden, om wat te doen te hebben. We hoopten o.a. nog slangen te zien. Harald kwam op een gegeven moment nog een slang tegen op het pad, maar helaas schoot het beest al weg voordat we hem konden fotograferen.

Ondertussen merkten we toch nog wat convectie op, dat wel in de TX Panhandle zou moeten hangen. We gingen weer terug naar de auto en vertrokken. We checkten later in Woodward de weerkaarten en radarbeelden, en daaruit bleek dat de convectie al aan het doodgaan was. SPC verwachtte nog steeds een MCS ergens in oost-Oklahoma, maar dan wel laat in de nacht of volgende morgen.

We zijn maar verder gereden naar Vernon, TX, en hebben daar in de Econo Lodge overnacht. Bernard heeft vandaag 554 mijl gereden, gelukkig wel min of meer in de richting van Dallas waar we dinsdag vanuit vertrekken.