vrijdag, juni 02, 2006

29 mei: bust in Iowa

We waren in Winner (SD) en zouden naar Kansas moeten rijden omdat daar de volgende dag goede onweerskansen waren. Het plan was om gewoon zuid te rijden, maar Oscar en Harald vonden dat omdat er toch een front lag niet ver zuidoost van ons, we wel naar het zuidoosten konden rijden om misschien kans te hebben ook vandaag spectaculaire buien te zien. Iowa had namelijk goede kansen om een geschikt soort noodweer te krijgen.

Voor het wegrijden merkten we op dat onze auto een nieuwe look had gekregen door de hagelinslagen op de vuile laag:Bernard reed, en om de een of andere reden kostte het ons een goed deel van de dag om alleen maar Iowa te bereiken - we kwamen daar pas in de middag aan. Door Iowa heen rijdend waren de verwachtingen hoog gespannen, maar die werden lager en lager naarmate de dag vorderde, totdat bij zonsondergang de hoop op zwaar weer wel vervlogen was. We fotografeerden wat tegenzonnestralen en roodkleurende oplossende cumulus voor de zon.


Met weerlicht aan de horizon zijn we doorgereden tot Topeka (KS), doodmoe van deze vruchteloze detour door Iowa. We hadden beter meteen naar Kansas kunnen rijden, want daar was ook mooi onweer geweest.
In Topeka kregen we bij het motel nog een kleine tractatie op een paar dichtbije blikseminslagen uit een doodgaande cel, maar de omgeving was alles behalve fotogeniek....
Vandaag hebben we 625 mijl gereden, waarvan een significant deel voor tegenzonnestralen.